Wednesday 5 June 2013

5 έργα σε ξύλο με ακρυλικά






8 comments:

MYSTELIOS said...

Πολύ καλή η δουλειά σου πάνω σε ξύλο, όλα τα έργα είναι καταπληκτικά !!!
(υποθέτω κάνεις κάποια προετοιμασία στο ξύλο για να γίνεται κατάλληλο...)
Μπράβο φίλε μου και καλή συνέχεια !!!

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

H αλήθεια είναι πως δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Μπορείς να ζωγραφίσεις εύκολα πάνω σε ξύλο με λάδια, ακρυλικά ή αυγοτέμπερα, αρκεί το ξύλο να μην είναι mdf.
Λίγο ξύσιμο θέλει με γυαλόχαρτο να λειάνεις την επιφάνεια και να μη περισσεύουν ακίδες. Μετά μπορείς να ξεκινήσεις με σχέδιο ή κατευθείαν με χρώμα. Αν πάλι δεν θέλεις να φαίνονται οι ρόζοι και τα νερά του ξύλου, μπορείς να κολλήσεις καμβά πάνω με ξυλόκολλα.
Προσπάθησέ το, θα σου αρέσει.
Την καλησπέρα μου
και καλές δημιουργίες.

Λερναία Ύδρα said...

Όλα καταπληκτικά .Θα περάσεις βερνίκι πάνω τους;Tα ταμπλό είναι ιδιο κατασκευές;Moυ αρέσει η εμμονή σου με το γυμνό σώμα. Ο γεροκιθαρίστας σύμβολο όπως πάντα.Πες μα και τις διαστάσεις τους.Εβίβες!!!

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

Τα έχω βερνικώσει με αυτοσχέδιο βερνίκι. Από το βιβλίο του Κανακάκι, κατάλαβα πως τα περισσότερα βερνίκια περιέχουν λινέλαιο, νέφτι, μαστίχα, κερί κλπ κλπ. Από τη στιγμή που είναι ξύλο, είναι πιο απορροφητικό υλικό. Έτσι, χρησιμοποίησα το μείγμα (3 μέρη νέφτι, 1 λινέλαιο) για να βερνικώσω τα 4 απ'αυτά. Κολλάει για 3 - 4 μέρες, αλλά στεγνώνει σχετικά εύκολα. Τώρα είναι εντάξει κι έχει μείνει και μια διακριτική γυαλάδα. Το 5ο το έκανα με ξυλόκολλα και νερό (μισό - μισό {συνταγή του Σολωμάντζαρου}). Αυτό στέγνωσε πιο γρήγορα. Τα ξύλα, επίσης, μου τα έδωσε ο Σολωμάντζαρος. Είναι από την ανακαίνιση κάποιου παραλιακού μπαρ. Το πάτωμα νομίζω. Είναι κομμένα σε διάφορες διαστάσεις, περίπου 9,5Χ20 με 9,5Χ26, μικρά και συμπαθητικά. Τα χρώματα που χρησιμοποίησα, είναι τα κλασικά πλαστικά του εμπορίου - είναι το ίδιο με τα ακρυλικά και αρκετά πιο οικονομικά. Οι πειραματισμοί είναι ωραίοι. Βρες ξύλο από οπουδήποτε, κόφτο, λίγο γυαλόχαρτο για την επιφάνεια που θα ζωγραφιστεί και είναι έτοιμο προς χρήση.
Καλή συνέχεια Λερναίε και καλές δημιουργίες.
Εβίβες!

Unknown said...

Εντυπωσιακά και τα 5!!!Δεν έχω ιδέα από αυτή την τεχνική,αλλά μου αρέσει πάρα πολύ.Συγχαρητήρια!!!!

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

Γειά σου Christa.
Σου προτείνω να το δοκιμάσεις.
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!

MYSTELIOS said...

Ευχαριστούμε φίλε μου για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ζωγραφική πάνω σε ξύλο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσουμε και εμείς !!!

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

...παρακαλώ!