Wednesday 20 November 2013

17 sunflowers - Σπουδή σε έργο του Vinsent Van Gogh





Λάδια σε καμβά
95Χ73εκ.



Οπτική του πίνακα με παλέτα

Παλέτα, χρώματα, πινέλα κλπ

8 comments:

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

εντάξει, ο πίνακας γυαλίζει, τα χρώματα δεν φαίνονται σωστά, δεν έχω καλή φωτογραφική και τρίποδα και τα χρώματα δεν έχουν ακόμα στεγνώσει. Δεν μπορούσα να βγάλω καλύτερη φωτογραφία, γι'αυτό κι ανέβασα παραπάνω. Θα κάνω ξανά μια απόπειρα φωτογράφισης, αλλά ως τότε, βολευτείτε με αυτό.
Ήταν πάντως, ωραία σπουδή και μου έδωσε ώθηση για τα επόμενα δικά μου που δεν θα είναι ξανά ίδια.
Λοιπόν, τι άλλο να πούμε, τα σχετικά κι εβίβες!
Εβίβες Λοιπόν!

Margo said...

Τραβάς με φλας; Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις. Καλύτερα τράβηξε τις φωτογραφίες σου με το φως της ημέρας να μπαίνει από το παράθυρο, που είναι πιο φυσικό, όχι όμως κατευθείαν στον πίνακα γιατί ξεθωριάζει τα χρώματα.
Δοκίμασε και ξαναδημοσίευσέ τις.
Οι πρώτες το αδικούν πολύ!
Καλησπέρες!

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

Με το φως της μέρας έχω προσπαθήσει, αλλά γυαλίζει όλο το έργο. Χωρίς φλάς φαίνεται μουντό. Μάλλον θα το βγάλω έξω στο φως της μέρας και θα προσπαθήσω να το φωτογραφίσω χωρίς φλας. Τέλος πάντων, περισσότερο με παιδεύει η φωτογράφιση απ'ότι με παίδεψε το έργο. Βασικά, το έργο, δεν με παίδεψε καθόλου. Το απόλαυσα σαν να ήταν δικό μου. Μα, δικό μου δεν είναι;

MYSTELIOS said...

Σίγουρα είναι πάρα πολύ η καλή η δουλειά σου φίλε μου και το πιο σημαντικό είναι που απολαβάνεις αυτό που κάνεις. Συμφωνώ με την φίλη Μαρία, είναι καλύτερα να φωτογραφίζεις τα έργα σου χωρίς φλας με το φως της ημέρας και σε εξωτερικό χώρο.
Καλή συνέχεια !!!

Margo said...

Τα λάδια είναι δύσκολα στη φωτογράφιση. Είναι καλή ιδέα να το βγάλεις έξω αλλά σε σκιερό μέρος. Στη φωτογράφιση συνήθως τα χρώματα χάνουν. Να σου πω τι κάνω εγώ για να καλύψω τις αδυναμίες. Φωτογραφίζω στο φως της ημέρας χωρίς φλας σε διάφορα σημεία του δωματίου. Κοντά στο παράθυρο και πιο μακριά, μετά διαλέγω την καλύτερη και στην συνέχεια φέρνω το έργο δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή και με την βοήθεια της φωτογραφικής επεξεργασίας (φωτισμός, αντίθεση ή θερμό ψυχρό) φέρνω την φωτογραφία όσο πιο κοντά μπορώ στο πρωτότυπο.

.....μα φυσικά είναι δικό σου το έργο. Από την πρώτη πινελιά:)

Καλημέρα κι από εδώ :)

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

Margo & art traveller,
σας ευχαριστώ που με ανέχεστε.
Καλή συνέχεια πάντα κι εβίβες!
(Καλύτερη φωτογράφιση θα προσπαθήσω να κάνω προσεχώς)

MYSTELIOS said...

Χρόνια πολλά γεμάτα με κάθε ευλογία και χαρά !!!

Χρήστος Αντισθένης Ζάχος said...

Χρόνια καλά, εμπνευσμένα και δημιουργικά. Να είσαι καλά Στέλιο, και καλή χρονιά να έχουμε.
Εβίβες!